INTERVJU Z DEJANOM ZAVCEM

 1. Gospod Zavec, kako se počutite na naši šoli, kakšen je prvi vtis?
Veselim se intervjujev z mladimi, saj so to sproščeni pogovori, ki so vedno nekaj posebnega.

2. Kdaj ste začeli trenirati boks?
Pri šestnajstih letih, kar je za profesionalnega boksarja pozno.

3. Kolikokrat na teden trenirate?
Treniram vsak dan, razen v nedeljo, ki jo preživim z družino. Ko se pripravljam na borbo, pa je trening tudi v nedeljo, prav tako tudi prazniki niso izjema.  

4. Zakaj ste se odločili za boks? Je bil morda v igri tudi kakšen drug šport?
Najprej sem želel trenirati nogomet, a ker treningov ni bilo, sem zašel v boksarsko dvorano, kjer sem vzljubil boks.

5. Kaj je obvezna oprema vsakega boksarja?
Boksarske rokavice, športni copati, športna oblačila (»znamka« ni pomembna), kolebnica     za trening.

6. S kakšnimi občutki se spopadate pred bojem?
Poskušam se sprostiti in osredotočiti na nasprotnika.

7. Koliko zmag imate?
V profesionalni karieri imam 33 zmag in tri poraze.

8. Kakšen je občutek zmage?
Občutek zmage vsak doživi drugače, prav tako sočutje do nasprotnika.

9. Ali je za takšne vrhunske dosežke potrebna posebna prehrana?
Vsekakor. Pravilna prehrana je za dober trening, dober trening pa je za dober boks.

10. Ali ste bili do zdaj velikokrat poškodovani?
Glede na to, da sem profesionalni boksar, še nisem občutil veliko poškodb, večina profesionalnih boksarjev jih je doživela več.

11. Kako poteka vaš delovni dan?
Zjutraj odpeljem hčerki v šolo in vrtec, nato opravim obveznosti določenega dne, odpravim se na  trening, po treningu sledi počitek, kosilo in nato popoldan še en trening.

12. Če bi še enkrat imeli izbiro, bi se ponovno odločili za boks?
Spet bi se odločil za boks. Menim, da je to šport, pri katerem razgibam svoje telo in ki na mene dobro vpliva.

13. Kaj počnete v prostem času? Ali vam ga sploh kaj ostane?
Prostega časa bi si želel več, če pa mi ga kaj ostane, ga preživim z družino ali s prijatelji, včasih se odpravim na igro nogometa ali na pikado.

14. Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Znova bom pričel z dvoboji. V ringu se bom pomeril najkasneje julija.

15. In še za konec: Kaj je vaš življenjski moto?
Kjer je volja, tam je pot! 

 Intervju sva pripravila:

Diana Čeh (7. a) in Aljaž Jabločnik (9. b)

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:

–  6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,

– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,

– 8. razred: med in satovje,

– 9. razred: hrana in prehrana.

Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.

  Aljaž Jabločnik, 9. b

                                                                                                                  Šolsko novinarstvo