TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V petek, 21. novembra 2014, smo že tretjič praznovali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ta dan smo imeli tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda smo najprej poslušali zanimivo predavanje o čebelah in pridobivanju medu. Predaval nam je g. Jože Vidovič, nato pa je sledil slovenski zajtrk. Za zajtrk smo jedli maslo in med ter pili mleko. Bil je lepo postrežen in okusen. Pridružil se nam je tudi župan Anton Leskovar. Po zajtrku smo obdelovali različne teme in izdelovali plakate. Učenci 6. razredov so izdelali plakate na temo »Mleko in mlečni izdelki«, 7. razredi na temo »Od zrna do kruha«, 8. razredi na temo »Med in medeni izdelki«, 9. razredi pa na temo »Sadjarstvo«. Larisa Lampret, 7. a |