V torek, 24. 9. 2024, in v petek, 27. 9. 2024, smo se devetošolci ponovno udeležili projekta SPIRIT. V projektu smo sodelovali že lansko leto kot osmošolci, letos pa smo vse skupaj nadgradili in v naše ideje vložili še več truda.

V torek sta k nam prišla zaposlena delavca na ZRS Bistra Ptuj, ki sta nam osvežila spomin, nam razložila o podjetništvu ter nam na kreativen in spodbujevalen način predstavila projekt SPIRIT.  Najprej smo imeli kratko predavanje in pogovor o podjetnikih in njihovih podjetjih, nato pa je sledil še praktični del. Takrat smo v skupinah izmenjali svoje ideje in se na koncu demokratično odločili, katera je najboljša in katera ima dober potencial za razvijanje ter seveda uspeh na tekmovanjih. Tik pred koncem smo začeli ustvarjati tudi svoje canvase, na ketere smo napisali ključne pojme in navedli vse, kar je bilo potrebno. Tako se je naš dan zaključil, preostalo delo pa nas je čakalo v petek.

V petek sta nas ponovno obiskala naša podjetniška gosta. V skupinah smo nadaljevali tam, kjer smo končali, in tako s pomočjo nasvetov in usmerjanj dokončali canvase. Sledila sta izdelava predstavitve in razdelitev posameznih vlog. Med našim delom smo imeli vedno na voljo pomoč in to nam je vse skupaj olajšalo napore ter nam dalo zagona.

Ko smo končali s predstavitvami, je bil čas, da jih prestavimo naši strokovni žiriji, ki je določila zmagovalno skupino in ocenila naše ideje ter njihovo inovativnost in kreativnost. Zmagovalna skupina šestih učencev se je tako uvrstila na tekmovanje, ki bo februarja 2025 potekalo na Ptuju, kjer se bomo srečali še z idejami ostalih šol.

Ta dva dneva sta bila polna kreativnosti, navdušenja in predvsem novih idej, ki so nas popeljale v svet podjetništva.

Arandjela Horvat, 9. b